sadasdasdasda
asdasdasdasdasdasd
hej
Mega flot.
Sort i farven. Lidt forvasket måske.
Koster kun 40 kr.
Veganske flødekartofler er vanvittig – eller skulle vi sige flødevittig? Eeej. Veganske flødekartofler er vanvittig lækre. Men hvordan pokker laver man dem uden fløde? Fløde indgår ligefrem i navnet, så er det overhovedet muligt at fjerne det element og stadig få succes?
BEDST BEDØMTE OPSKRIFTER
Der er to opskrifter på flødekartofler, som er bedømt på Google. Dem får du her. Tjek dog lige min opskrift i bunden og se om den ikke slår benene væk under dig.
God fornøjelse!
Nr. 1
Nr. 2
Jeg har før i tiden ikke haft særlig meget held med at lave veganske flødekartofler. Jeg brugte blot soya cuisine i stedet for fløde, men den endte hver gang med at skille. Det var altså ikke nogen cremede og lækker fornøjelse, men en sjasket oplevelse… Derfor fortsatte jeg med at lave det på vegetarisk-vis med fløde, fordi det bare var nemmere.
Men!
Nu er der sket det helt fantastiske at Naturli’ er kommet på banen med en ny havre cuisine, som erstatter deres soya cuisine. Havre cuisine skiller ikke ligesom soya cuisine gør, så nu kan man endelig lave lækre cremede veganske flødekartofler på nem vis og ”som man plejer” – om man vil. Du kan nemlig bare hælde havre cuisine ved, præcis som hvis du brugte fløde.
Den er god nok. Du kan rent faktisk også lave dine veganske flødekartofler med kokosmælk. Det lærte jeg fornyligt og jeg har stadig til gode at prøve det. Det lyder eksotisk, så der går helt sikkert ikke lang tid inden, at jeg får prøvet det, så jeg også kan skrive en opdateret tekst om den variation af rette herinde. Hold øje!
1 kg kartofler
1 porre
3 fede hvidløg
½ liter havre cusine
1 dl. vand
1 teske muskatnød
Salt og peber
(Hasselnødder)
1. Skyl kartoflerne, men undlad at skrælle dem. Skær dem i tynde skiver.
2. Skær porren i tynde skiver og hak hvidløgene.
3. Placer et lag kartofler og porrer i et ildfast fad og drys lidt muskatnød og hakket hvidløg udover. Hæld derefter lidt havre cuisine udover. Gør det samme igen, lag for lag, indtil du er færdig.
4. Da havre cuisinen er ret fast i det, skal du blande det hele godt rundt med to spiseskeer til sidst, så alle kartofler er dækket af havre cuisine.
5. Bag de veganske flødekartofler på varmovn i 1 time og 15 minutter.
TIP: En rigtig lækker tilføjelse til retten er at hakke en stor håndfuld hasselnødder og fordele dem på toppen af flødekartoflerne (efter at flødekartoflerne har været i ovnen i 1 time).
Til sidst får du her en video af, hvordan du kan lave veganske flødekartofler med kokosmælk:
Vegansk “kylling” i karry er en ret, som stort set alle elsker. Den er nem, da der ikke skal bruges overvældende mange krydderier og den smager skønt. Den kan laves i mange veganske variationer, da der efterhånden findes mange kylling-erstatningsprodukter fra f.eks. Naturli, Likemeat og Halsans Kök. Den kan også laves helt uden erstatningskød. Gå opdagelse i de mange forskellige variationer herunder.
Vegansk ”kylling” i karry kan laves på mange forskellige måder, som du kan se ovenover. Tilføjer du en masse friske toppings i form af frugter, grøntsager, nødder mm. får du ristaffel.
Toppings er en virkelig lækker måde at tilføje en friskhed til retten og tilføjer du f.eks. peanuts, får du også ekstra protein (og fedt) ind i retten. Udover smagen tilføjer ristaffel med alle de små skåle fyldt med toppings også en ekstra skefuld hygge omkring spisebordet. Det kræver en smule ekstra, men det er det værd!
Er du interesseret i at vide lidt mere om krydderiet karry, så læs videre herunder.
Karry er et blandingsprodukt, der stammer fra Indien. Karry består af mellem 10-20 forskellige krydderier. Det er bl.a. spidskommen, peber, koriander, nellike, gurkemeje, bukkehornsfrø og sennepsfrø. Du kan faktisk lave din egen karry, hvis du blot sørger på ”hjemmelavet karry på google”.
Folk kender nok karry bedst i dets pulverform (også kaldet ”stødt” karry), men det kan også fås som en pasta. Pastaen bliver typisk brugt i de forskellige red/green/yellow curry opskrifter. Det er f.eks. rigtig lækkert at bruge denne red curry i en panang-ret.
1 løg
2 fede hvidløg
2 teske karry
1 halv teske gurkemeje
1 kvart teske cayenne peber
Salt og peber
1 æble (hvis æblet ikke giver helt sødme nok, kan du tilføje en teske sukker)
Kikærter (1 dåse)
Kokosmælk 440 ml (1 dåse)
100 gram sojakød
Tilbehør
Ris
Tilberedningstid: 30 min.
Til sidst får du her en video af, hvordan retten kan laves med kikærter på under 30 minutter:
[url=https://newfasttadalafil.com/]soft tab cialis[/url] Ajagfz cialis professional levitra 20 mg generico Tuupqe https://newfasttadalafil.com/ – Cialis Lunprn