Veganske flødekartofler

Veganske flødekartofler er vanvittig – eller skulle vi sige flødevittig? Eeej. Veganske flødekartofler er vanvittig lækre. Men hvordan pokker laver man dem uden fløde? Fløde indgår ligefrem i navnet, så er det overhovedet muligt at fjerne det element og stadig få succes?

Veganske flødekartofler close-up

BEDST BEDØMTE OPSKRIFTER

Der er to opskrifter på flødekartofler, som er bedømt på Google. Dem får du her. Tjek dog lige min opskrift i bunden og se om den ikke slår benene væk under dig.
God fornøjelse!

Nr. 1

Veganske flødekartofler eksempel 1

Nr. 2

Veganske flødekartofler eksempel 2
Ligger ikke på førstepladsen, da den kun har 1 stemme imodsætning til den anden, som har 8.

Forskellige variationer af retten

DEN DER ER BASIC
– scroll ned på denne side




Den magiske havrecuisine

Jeg har før i tiden ikke haft særlig meget held med at lave veganske flødekartofler. Jeg brugte blot soya cuisine i stedet for fløde, men den endte hver gang med at skille. Det var altså ikke nogen cremede og lækker fornøjelse, men en sjasket oplevelse… Derfor fortsatte jeg med at lave det på vegetarisk-vis med fløde, fordi det bare var nemmere.

Men!

Nu er der sket det helt fantastiske at Naturli’ er kommet på banen med en ny havre cuisine, som erstatter deres soya cuisine. Havre cuisine skiller ikke ligesom soya cuisine gør, så nu kan man endelig lave lækre cremede veganske flødekartofler på nem vis og ”som man plejer” – om man vil. Du kan nemlig bare hælde havre cuisine ved, præcis som hvis du brugte fløde.

Kokosmælk whaaaat?

Den er god nok. Du kan rent faktisk også lave dine veganske flødekartofler med kokosmælk. Det lærte jeg fornyligt og jeg har stadig til gode at prøve det. Det lyder eksotisk, så der går helt sikkert ikke lang tid inden, at jeg får prøvet det, så jeg også kan skrive en opdateret tekst om den variation af rette herinde. Hold øje!

Min opskrift på veganske flødekartofler

1 kg kartofler
1 porre
3 fede hvidløg
½ liter havre cusine
1 dl. vand
1 teske muskatnød
Salt og peber
(Hasselnødder)

1. Skyl kartoflerne, men undlad at skrælle dem. Skær dem i tynde skiver.
2. Skær porren i tynde skiver og hak hvidløgene.
3. Placer et lag kartofler og porrer i et ildfast fad og drys lidt muskatnød og hakket hvidløg udover. Hæld derefter lidt havre cuisine udover. Gør det samme igen, lag for lag, indtil du er færdig.
4. Da havre cuisinen er ret fast i det, skal du blande det hele godt rundt med to spiseskeer til sidst, så alle kartofler er dækket af havre cuisine.
5. Bag de veganske flødekartofler på varmovn i 1 time og 15 minutter.

TIP: En rigtig lækker tilføjelse til retten er at hakke en stor håndfuld hasselnødder og fordele dem på toppen af flødekartoflerne (efter at flødekartoflerne har været i ovnen i 1 time). 

Til sidst får du her en video af, hvordan du kan lave veganske flødekartofler med kokosmælk:

MENU